tiistai 14. lokakuuta 2014

Eron tuskaa

Terveisiä Tallinnasta! Piipahdimme isännän kanssa naapurissa minilomalla ja Typsy oli hyvässä hoidossa Keravalla. Meidän perheessä on laitettu elämä nyt ihan risaiseksi, sillä Typy on ollut peräjälkeen kahtena viikonloppuna  hoidossa. Mutta tekee meille kaikille hyvää olla joskus erossa toisistamme; Typyllä on kaikenlaista aktiviteettia hoitopaikoissa ja me taas voimme nauttia hetkisen koirattomasta elämästä. Niin rakkaita kuin Typy (ja Pimu) meille ovatkin. Ja olihan minulla ikävä Typyä. Isäntää huvitti, että miten mahdan kestää eron mikäli joskus lähdemme viikonloppua pidemmälle reissulle. Siinäpä onkin haastetta...

Kotiin on mukava palata matkoilta ja parasta on sohvalle viereen käpertyvä isokorva. Reissuista tuodaan aina tuliaisia ja kun niitä on maisteltu vatsa täyteen, käy Typy emännän viereen rapsuteltavaksi. Jossain vaiheessa rapsutuksia on saatu tarpeeksi ja silloin Typsykkä siirtyy isännän syliin, jos hän sattuu olemaan sohvalla samaan aikaan. Typy rakastaa rötköttää isännän sylissä. Minun syliin se harvemmin itseään tuppaa.


Pakerramme vielä pari päivää töissä, jonka jälkeen käännämme kuonot kohti Puulan rantaa. Mökki on aika laittaa talviteloille ja suuntaamme siis Kangasniemelle syysloman viettoon. Tuntuu niin hassulta, että kevät ja kesä taas mennä hujahti. Olemme jälleen siinä vaiheessa vuotta, että mökkivanhus hyvästellään toivotellen sille hyvää talvea. Jälleennäkemisen ajatukset mielessä katselen vielä kerran Puulalle ja huokaan syvään. Kevät tuntuu olevan taas niin kaukana mutta kestän kyllä eron mökistä. Paremmin kuin Typystä.


8 kommenttia:

 1. Kyllä se koville ottaa ja tuskoo tiettää se erossa olo. Arvelen. En oo ollunna erossa äetistä viittä tuntija pitempöö aekoo vuan siinäe on tarpeeks. Suati sittä jos pitäs usseempi päevä olla.
  Mänis kaet se hyvässä saorassa. Ja Typyllä aenahhii on sitä ollu. Jos niät sielä on sitä nuorta sakkija ollu. Sitä suattaa heettäätyvä pennuks vähä itehhii :)
  Vielä ee taejja olla liijjan kylymä mökillä olloon. Vaekkon luvattu pakkasasteetahhii. Mukavata lommoo teelle! Ja se kevät tulloo jootusammin ku luullaankaa. Ku kesähhii mänj nuin äkkijä ni mikä ettee talavihhii :)
  Ja Typy kerkijjää vielä mökkimetässä muutamat lenkit juosta ennen leekkuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keravan hoitopaikassa Typyllä tosiaan riittää menoa ja meininkiä. Siitä pitävät kolme pojanviikaria huolen. Ja mukavaahan se on, että he jaksavat pelmuta meidän isokorvan kanssa.

   Mökkikelit ovat nyt viileät mutta onneksi metsässä riittää puuta... Ensimmäinen homma perille päästyämme onkin laittaa takka, hella ja sauna tulille. Kun vuorokauden hissukseen lämmittää, tarkenee jo kummasti eikä loppulomaa tarvitse yöllä enää nousta lämmityshommiin.

   Mukavaa viikon jatkoa sinne Savon sydämeen!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Tervetuloa tänne Etelä-Savon syksyyn. Viileää on, ja koivuista lehdet pudonneet, mutta toisaalta hirvikärpäsetkin ovat jo melko hitaalla. Hauskoja metsäilyreissuja sinulle syyslomalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haravointihommia siis tiedossa! Aiomme käydä Typyn kanssa metsässä ja toivottavasti sieltä ei tarvitse tulla tyhjin käsin pois. Suppilovahverot siintää jo mielessä.

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Ihanaa vaihtelua Typsykälle, kun pääsee tavallistakin suuremman huomion kohteeksi viikonloppulomille :)
  Kiva kuulla, että olet toipunut. Nyt odotellaan sitten Typyn leikkauskuulumisia, kaikki menköön siinäkin hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olen toipunut omasta operaatiostani ihan hyvin. Leikkaushaavat toki muistuttavat vielä olemassa olostaan, aikaahan tässä vielä menee. Mutta eteenpäin siis mennään! Jännityksellä odotan jo Typyn tulevaa operaatiota.

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Hih, meilläkin on aina iso ikävä (ja vähän hätä pärjäämisestä), kun olemme mieheni kanssa reissussa. Tosin pyrimme aina ottamaan koirat mukaamme ja järjestelemään majoitukset koiraystävällisiin paikkoihin. Nyt miellä on suuri ilo Koiramammasta (ystäväni Pirkko), joka tulee tarpeen mukaan hoitamaan koirakaksikkoa kotiin.

  Terkkuja Typylle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset Koiramammat ovat aarteita! Onneksi meilläkin on luottohoitajia Keravalla sekä isännän vanhemmat Haagassa, Helsingissä. Ja mukaanhan Typy pääsee aina sinne, minne sen saa viedä ja ottaa mukaan.

   Terkkuja ihastuttavalle mäyrisherrakaksikolle!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.