keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Ennakkojoulu

Joulukalenteri on nyt ostettu. Joulutorttuja olemme isännän kanssa popsineet jo muutaman viikon ajan. Valmiita sellaisia, sillä en ole laiskuuttani jaksanut vielä leipoa niitä. Mutta työlistalla sekin on, kuten myös mm. joulukorttien kirjoittaminen, kinkun hankkiminen, muutamalle läheiselle lahjapaketin hommaaminen sekä loppujenkin jouluvalojen (sekä koristeiden) virittäminen huusholliimme.

Typsykän jalat ovat parantuneet mallikkaasti vaikka vielä kolmisen viikkoa otamme ihan hissukseen. Isäntä nypsi torstai-iltana tikit pois jaloista ja haavat näyttävät hyvin siisteiltä. Siitäkin huolimatta, että ne piti tikata kahteen kertaan... Pienemmät arvet Typylle taitaa jäädä kuin minulle omasta elokuisesta operaatiostani. Olemme hyvin ilahtuneita, että Tyyperi on toipunut näin hienosti eikä sillä ole leikkauksen jälkeisen viikonlopun jälkeen ollut havaittavissa suuria kipuja. Kipulääkityshän jatkuu vielä ensi viikolle saakka.

Viikonvaihteeksi saimme tänne eteläänkin lunta ja olisi siitä pystynyt lumibiigelin tekemään. Typsy oli riemuissaan lumesta ja niin oli Keravan pojatkin. Lumihommat jäivät kuitenkin väliin ja sen sijaan piipahdimme koko porukka joulumarkkinoilla. Sielläkin aura-autojen tekemät lumivallit veivät poikien huomion joulupukilta ja Lucia-kulkueelta. Typsyä kiinnosti myyntikojuista leijailevat grillimakkaran tuoksut. Lumi on nyt miltei poissulanut mutta toivotaan, että uutta sataisi pian.

Olimme aikeissa ostaa meidän toipilaalle joululahjaksi uudet henkselit. Vanhat kun olivat jo rispaantuneet ja kuluneet. Maanantaina marssimme paikalliseen tarvikepuotiin ja sovittelimme Typyn päälle erilaisia valjasmalleja. Vanhat nimittäin hajosivat viikonloppuna käyttökelvottomiksi ja joululahja piti hankkia jo nyt. Löysimme Typsylle hienot henkselit ja niissä kelpaa nyt tepastella. Panta on aivan älytön juttu meidän pitkäkoivella, joka vetää remmissä melkoisesti. Ja vaikka Typy sai joulupakettinsa jo näin ennakkoon, lupaan kääräistä paperiin jotain kivaa aattoiltaakin varten.4 kommenttia:

 1. Tuommoset ennakkoojoolut oes mukavija. Saes etukättee aena jottae pakettija ja jooluna lissee :)
  Ompa mukava kuulla etton jalat ruvenna hyvästi paranemmaa! Kyllä niillä enskesänä Puulan rannalla tuas passoo vipeltee .)
  Lumet on hävinnä tiältäe melekee kokonnaa. Kohta on tuas kurahualarin aeka. Kyllä en tykkee siitä.
  Joolukalenterj se on vielä hankkimata. Hyvä ku muistutit.
  Niitä mahtaa olla koerillehhii omija...semmonen pitäs kyllä suaha :)
  Mukavata loppuviikkoo teelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, koirillehan on omia kalentereita. Typylle ei ole sellaista kyllä hommattu. Sitä raukkaa kun yritämme nyt epätoivoisesti laihduttaa... Kintut kestäisi paremmin, kun painoa saisi alas.

   Toivotaan, että saisimme lunta pian. Täälläkin on kurakelit ja aamullakin satoi vettä. Mälsää! Kurahaalari kuullostaa vähän tylsältä mutta pysyypähän turkki puhtaana ja kuivana. On siinä siis pointtinsa!

   Mukavaa viikon jatkoa sinne teille! Ja muistahan kalenteriostoksien lisäksi kirjoittaa joulupukille, jotta saat paaaaljon paketteja aattoiltana!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Mukava kuulla, että Typy on parantunut hyvin. Ikävä kuulla, että Typy on dieetillä. Meillä Jirin kanssa ei ole mitään hyvää sanottavaa painonhallinnasta.
  Äippä sanoo, että meillä on kaikkien yhteinen partiolaisten joulukalenteri ja että saamme nähdä uuden kuvan joka päivä. Ketä kiinnostaa kuvat?
  Pitääkö joulupukille kirjoittaa? Me olemme luulleet, että tontut käyvät lukemassa ajatuksia. Lahjoja olemme kyllä saaneet ilman kirjeitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laihdutus ei ole Typynkään mieleen mutta jalkavaivojen paras ehkäisykeino, etteivät ne pahenisi, on painon pudotus. Siksi siis dieetti tai lähinnä pysyvä ruokailutapojen muutos.

   Tontut kurkkivat ikkunoista ja niille voi varmasti lähettää myös ajatuksen voimalla lahjatoiveet. Itse kirjoitin lapsena joulupukille kirjeen vuosien ajan mutta kyllähän lahjoja on tullut ilman kirjeitäkin. Ja tänä vuonna paras lahja meille kaikille on varmasti se, että Typyn koivet tulevat entistä ehommiksi.

   Mukavaa loppuviikkoa toivottelee toipilas ja sen emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.