maanantai 3. marraskuuta 2014

Valoa

Viime viikolla kävimme lukukoirailemassa. Tämän vuoden puolella kuuntelukertoja on vielä yksi jäljellä, joulukuussa. Ilokseni huomasin, että lukuporukkaan oli tullut uusi vakiokävijä lisää. Toivottavasti tuo reipas pikkupoika jatkaa lukemista myös ensi vuonna. Typy kuunteli rauhallisesti tarinoita mm. ötököistä ja sirkuskoirasta. Saisihan Typsy hiukan aktiivisemmin ottaa kontaktia lukijoihin mutta ainakaan se ei turhalla hösöttämisellä tai riekkumisella häiritse lukuhetkeä. Ehkä tuollaiselle tyynelle ja seesteiselle kuuntelijalle on tilausta lukukoirien porukassa, uskon näin.

Loppuviikosta piipahdin Tallinnassa ja ostoskasseista löytyi tuliaisia meidän uimamaisterille. Uusi ruokakuppi (väriltään pinkki), herkku"keppi" (sisältää sianlihaa) ja lihapullia. Laitoin osan herkkupaloista säästöön, sillä ei makeaa mahan täydeltä... Itseäni hemmottelin ostamalla kotiin taas yhden jouluvalon lisää. Isännän kielloista huolimatta. Valohässäkkä viriteltiin viikonloppuna olohuoneeseen ja oi, miten kaunis se onkaan! Isäntäkin yhtyi mielipiteeseeni ja ostokseni hyväksyttiin. Meillä kotona riittää kaikenlaista kynttelikköä, valopalloa ja lamppuköynnöstä. Ymmärrän, että isäntä yrittää estellä uusia joululamppuhankintoja, sillä säilytystilamme ovat rajalliset. Mutta olen luvannut, että osa vanhoista valoista laitetaan kiertoon.

Menneellä viikolla myös pikkujoulukutsut lähtivät postimiehen matkassa eteenpäin. Jo perinteeksi muodostunutta juhlaa vietetään tänä vuonna ilman synttärihulinaa, sillä Pimu juhlii merkkipäiväänsä jossain tuolla vehreämmillä metsämailla. Vuosia kutsuimme ystävät kasaan juhlistaen meidän ikäneidon syntymäpäivää ja samalla oli hyvä hetki pikkujouluilla. Yksi on nyt joukosta poissa mutta varmasti muistelemme illan aikana meidän ihastuttavaa Pimulia.

Ilma on sateisen harmaa, pakkasesta ja lumesta ei ole tietoakaan. Ulkona on oltava heijastimet keikkumassa takin hihassa ja helmassa eikä niitä pidä unohtaa nelijalkaistenkaan osalta. Typsykällä heijastimet loistavat valjaissa sekä kaulassa heijastin"pannan" muodossa. Lenkkipoluilla on mukava reippailla vaikka sää on karsea. Raitis ilma tekee hyvää ja on hauska katsella, miten Typsy viis veisaa vaikka sää olisi kuinka kurja tahansa. Se rakastaa ulkoilua! Ja kotiin palattua voi istua sohvalle katselemaan niitä lukuisia kauniisti ja kirkkaasti valaisevia jouluvalohässäköitä.
8 kommenttia:

 1. Meejjän paekallisessa avviisissa olj juttuva yhestä lukukoerasta. Niiton aeka vähä koko Suomessa vaekka tarvetta oes. Äet sano ettee oes IIvarista lukukoeraks. En kuulema malttas kuunnella vuan hösöttäsin kielj pitkällä lipomassa jokkaesen lukijan :) Kyllä on hieno homma tuommonen! Typylle pisteet siitä.

  Pimmeetä on kokopäevän. Ee oes pahitteeks vaekka minkälaeset valohässäkät. Minä tykkeesin. Ku niistä tulloo mukavija varjoja joeta voes kopasta kiini :)
  Typsy on reepas ku tykkee ulukoella tämmösillä ilimoella. Minen mää ku justiisa sen välttämättömän. Eli suap tehtyvä tarpeesa. Sittä kiireellä kottii.
  Ja sohvalla makkoelu jonnii luun kansa on sittä ruunu päevälle :) Mukavata sohvaeluiltoo jooluvalojen kansa teelle! Ja Typylle semmoset kunnon muiskut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukukoirailussa on se hyvä puoli, että saamme kaikki siitä jotakin. Lukijat toivottavasti mukavan hetken koiran kanssa ja voivat harjoitella lukemista. Typylle taas tekee hyvää nähdä muitakin nelijalkaisia kuin meitä omistajia, ystäviämme ja sukulaisiamme. Ja Typyhän rakastaa huomiota; rapsutuksia ja silityksiä. Minulle vapaaehtoistyöstä paras palkka on se, kun saamme Typyn kanssa kiitokset ja hymyn lukijoiden ja heidän kotijoukkojensa kasvoille. On mukava nähdä, että samat lapset palaavat aina uudestaan lukemaan meidän Typsykälle. Tuomme varmasti iloa ja se on tärkeintä se.

   Sohvalla makoilu on päivien huippuhetkiä! Typsy lähettää sinulle ihana Iivari paljon muiskeloita takaisinpäin!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Jouluvalohässäkkä on ihan välttämätön kaamoksenkaataja. Meilläkin on joka huoneessa ainakin yhdet, ja pihallakin useammat kynttilöiden lisäksi. Kiva käydä pihalla iltapissillä, kun on valoja. Usein on käyty virittelemässä yksi valolyhty mökillekin, saas nähdä mennäänkö tänä vuonna. Me Jirin kanssa halutaan aina mökille, kun siellä on vieläkin niitä edesmenneen Piski-sedän hirvenluukätköjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvenluukätköt... voi, miten onnellinen Typykin olisi tuollaisista aarrekätköistä. Mökit on huippujuttuja, monella tapaa.

   Eilen virittelin keittiön ikkunalle kynttelikön ja tänään laitamme olohuoneen ikkunaan valosydämen roikkumaan. Parvekkeella palaa jo värivalot sekä lyhtyjä, joissa on ihan aitoja kynttilöitä. Kellarissa odottaa vielä joulukylä-valohässäkkä, valaistu joulupukki yms. Ne kaivetaan esiin itsenäisyyspäiväksi.

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Párek ja Palvelijatar4. marraskuuta 2014 klo 12.47

  Onpas teillä kiva blogi! Liityttiin oitis lukijoihinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa matkaan mukaan!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Varmalla Typy jakaa iloa, joka kantaa pitkälle. Aivan ihanaa ja ihana on Typsykkäkin.

  Meil on sesonkivalot viäl laittamatta, mut eiköhän niitä viikon loppuna ripustella. Kyä ne mukavasti valostuttaa pimeitä nurkkia. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtii vielä oikein hyvin ripustella valoja. Onhan jouluunkin aikaa reilu kuukauden päivät.

   Ihania olette tekin Myrsky ja Tuisku!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.