lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulua odotellen

Ryhdymme rauhoittumaan joulun viettoon. Edessä on leppoisa joulu, jolloin syödään hyvin ja nautitaan olostamme. Tänä vuonna olemme joulun pyhät pääosin kotona, mutta tapanina teemme kyläilyreissun Malmille tapaamaan äitiäni ja hänen miestään. Aattona tervehditään puhelimitse lähisukulaisia, jotka kukin tahoillaan viettävät joulua mm. mökkeillen.

Tänään isäntä kävi yhdessä Pimun kanssa perinteisellä kuusenhakureissulla. Reissu on jokavuotinen perinne ja Pimu pääsee hakureissulle mukaan niin kauan kuin kintut kantaa. Me Typyn kanssa teimme sillä välin reippaan lenkin kirpeässä pakkassäässä ja nyt laitoin Typyllekin nutun niskaan. Hyvin tarkenimme molemmat vaikka pellonlaidalla kävikin melkoinen tuuli, joka viilensi säätä entisestään.

Joulukonsertissa on kuultu Tarja Turusen tulkintaa. Kauneimmat joululaulut kävimme laulamassa tänään vaikka kurkussa vielä rohisikin flunssan jäljiltä. Joulutortut on paistettu, kinkku sulaa ja kuusi saa koristeensa oksille. Huomenna piipahdamme vielä hautausmaalla ja isokorvatkin pääsevät matkaan mukaan. Pimua ja Typyä on muistettu runsain lahjapaketein, jotka laitamme kuusen alle vasta kyllä maanantaina. Muuten ne saattaisivat hävitä lahjansaajien kuonoihin jo ennen aattoiltaa.

1 kommentti:

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.