torstai 6. marraskuuta 2014

Ortopedi jo odottelee

Jännittää hirmuisen paljon enemmän kuin omat operaatiot. Nimittäin Typyn huominen jalkaleikkaus. Tähän aikaan huomenissa Typsykkä on jo hoitajatädin ja lääkärisedän toivottavasti hellässä huomassa. Ja minä panikoin, jännitän, hikoilen ja hermoilen työmaalla... Meneehän kaikki varmasti hyvin, onnistuuhan leikkaus, eihän Tyyperillä ole kipuja...

Vietämme siis tulevan viikonlopun rauhallisissa merkeissä kotinurkissa. Hoidamme Typyä ja vahdimme, ettei se loukkaa kipeää jalkaansa. En tiedä, minkäpituisia lenkkejä saamme ensimmäisinä toipilaspäivinä tehdä mutta noudatamme tietysti tarkasti lääkäriltä saamiamme ohjeita. Sen tiedämme jo nyt, että seuraavat viisi viikkoa tiedossa on pelkkää remmin päässä jolkottelua. Riekkumista, riehumista ja juoksemista on vältettävä, jotta jalka paranee moitteettomasti.

Pidättehän siis tassut, kintut ja peukut pystyssä, että huomenna kaikki menee hyvin! Typy-parka saa jo aamulla shokkihoitoa, sillä aamulenkin jälkeen sille ei saa antaa ruokaa. Ja beaglelle tämä on miltei maailmanloppu.


Ps. Mikä Typyn molemmissa takajalkojen polvissa siis vaivaa? Lue Typyn leikkaavan ortopedin artikkeli patellaluksaatiosta.

13 kommenttia:

 1. Voi Typy, kyllä kaikki menee hyvin. Täällä on mäyräkoirapojan tassut ristissä ja Palvelijattarella peukut pystyssä, lähetetään runsaasti virtuaalisia voimahaleja sulle. Sun palveluskunta kyllä pitää jälkihoidosta hyvän huolen, joten ole vain luottavaisella mielellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos tsemppauksesta! Niin mukava kuulla, että olette hengessä mukana.

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Kyllä pitään tassut ja kaekki sormettii pystyssä. Ja häntähhii, varulta. Ja ollaa hengessä mukana. Kaekki männöö hyvin ja Typykkä paranoo äkkijä. Seon varma se.
  Aenut harmitus ja paha asija tuossa on se ettee sua uamusilla ruokoo!
  Kyllä ne antaa liäkettä ja hoetoo. Minnäe saen sillon kesällä niimpaljo liäkettä sielä leekkuulla että olin hutikassa vielä seoroovana päevänähhii. Ee kyllä koskenna mihinkää.
  Raahotu, muista hengittee! Kaekki männöö hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari, kyllä kaikki menee varmasti hyvin. Jännittää vaan niin, että mahassa kiertää... siis emännällä.

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Tsemppiä Typsykälle leikkaukseen. Kaikki menee varmasti hyvin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta, sitä tarvitaan. Ainakin emäntä...

   Typyn emänä

   Poista
 4. Huomasin justiisa että tuo teejjän leekkoova liäkärj taetaa olla se joka on tiältäpäen kotosi. Tuttu mies. On hoetanna minun yhtä eeltäjätähhii. Mahottoman hyvä liäkärj. Kyllä on Typy hyvissä käsissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä on tämä lääkäri. Meillä on ainakin kova usko siihen, että Typy tulee kuntoon. Aikoinaan hoiti Pimun nuoruudessa sen jalkavaivan kertahujauksella ja sitä ennen oltiin juostu useammalla eri lääkärillä, jotka eivät vaivaa löytäneet. Myöhemmässä vaiheessa samainen tohtori hoiti myös Pimun vanhuudenvaivana tulleita niska-ongelmia. Ammattimies on aina ammattimies! (tai nainen...)

   Typyn emäntä

   Poista
 5. Sittä ku kerkijät ni kerrohan mitenkä mänj leekkuu ja mitenkä Typy jakselloo!! Ollaan tiälä pietty tassuja ja peokaloeta pystyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkaus oli mennyt hyvin mutta suunnitelmat sai jo alkuunsa muuttua, sillä Typyltä leikattiin molemmat takajalat samalla kertaa.

   Toipilas on edelleen tokkurassa ja aamulla nähdään, miten tämä lähtee tästä sujumaan. Kiitos, että olemme olleet teidän ajatuksissa.

   Typyn emäntä

   Poista
 6. Me ei keretty pitämään mitään pystyssä, kun oltiin tien päällä. Toivottavasti kaikki meni hyvin, ja Typy on jo kotona toipumassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona ollaan oltu iltaseitsemästä saakka. Yöstä saattaa tulla melko rauhaton mutta siihen on varauduttu. Leikkaus meni hyvin ja se on tärkeintä se.

   Typyn emäntä

   Poista
 7. Meil on tassut ja ihmisväellä peukut pystyssä ja kovasti tsemppaamme Typyä. Kyä kaikki menee hyvin, varmalla. Muiskuja!

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.