tiistai 16. joulukuuta 2014

Jalkajumppaa

Tähän aikaan vuodesta aamulenkit, päivälenkit sekä iltalenkit tehdään pimeässä. Tai päivälenkeistä osa sujuu vielä hämärän rajamailla mutta pimeys ehtii tulla viimeistään ulkoilun loppumetreillä. Synkkää, sateista, märkää ja kuraista. Tätä näyttää olevan etelän talvisäät näin joulukuussa ja voimme vain hartain mielin toivoa, että saisimme pakkasta edes ensi vuoden puolella. Typykin tykkäisi lumesta eikä jokainen ulkoreissu päätyisi suihkukeikkaan.

Karmee keli.

Olen ryhtynyt jumppaamaan Typsyn jalkoja, jotta takakoipiin saataisiin taas lihasvoimaa leikkauksen jäljiltä. Isännän kanssa meitä on naurattanut nämä jumppahetket. Typy nimittäin suhtautuu kummeksuen moisiin temppuihin ja ilmeet ovat meidän isokorvalla sen mukaisia. Pientä hankaluutta tuottaa se, että Typsy ei itse ole yhtään aktiivinen jumppaaja vaan sitä täytyy hieman pakottaa liikkumaan. Ja haluttomuus ei johdu kivuista vaan puhtaasti siitä, että Typy mielestä tuo jumppahomma taitaa olla kerrassaan typerää. Miksei voisi jalkojen nostelun sijaan saada rapsutuksia ja hyysäämistä...

Emännän ja isännän sängyssä.
Ihan paras paikka!

Eläinfysioterapeutti, hyvä sellainen, on hakusessa ja olen laittanut tiedusteluja eteenpäin. Viimeistään alkuvuodesta käymme fysioterapeutin luona tarkistuttamassa liikeradat ja jalkojen toimivuuden noin ylipäätään. Mielestämme Typy on toipunut erinomaisen hyvin leikkauksesta emmekä omin silmin näe sen liikkeessä mitään poikkeavaa. Mutta käydään kuitenkin kuuntelemassa ammattilaisen mielipide ja keskustellaan myös siitä, tarvitaanko vesimattojuoksemista Typyn jalkojen kuntoutukseen. Kotona jumppatuokiot tulevat jatkumaan vaikkei jumppakärpänen taida meidän Typyyn iskeä jatkossakaan.


10 kommenttia:

 1. Tosi hienoa, että Typynen on noin hyvin kuntoutunut! Toivotaan, että oikein hyvä, kiva ja pätevä fyssari löytyy ja että Typy innostuu jostakin lihaskuntoilulajista.
  Halipusuja Párekilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me varmasti hyvä fysioterapeutti löydetään, olen saanut jo suosituksia ja kyselyjä on lähetetty. Pääasia, että on ammatti-ihminen eikä mikään "hihhuli", kuten isäntä sanoo. Enkä myöskään halua sellaista, joka aikoo vain turhanpäiten meitä rahastaa. Vaikka toki kaikkemme teemme, että Typyn jalat paranee täysin.

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Hieno homma että on nuin hyvin parantunna nuo kintut! :)
  Ee sitä tiijjä vaekka Typy innostussii siitä jumpasta ja hieromisesta. Minnäe ämpyilin aluks vastaa ku äet ensmäesijä kertoja venyttelj minun koepija ja hieroksi. Nyt kyllä tykkeen siitä.
  Toevottaan teellehhii lunta ja valakosta jooluva! Ettee tarvihtis ennee kurassa rämpijä.
  Muiskuja Typsykälle!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieromisesta Tyyperi tykkääkin ja yritän nyt itse toimia mahdollisimman innostavana jumpparina. Jalat on tärkeä saada kuntoon. Lämpöhoitokin olisi kuulemma hyväksi.

   Olisi se hienoa, jos saataisiin jouluksi lunta! Toivotaan parasta senkin suhteen.

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Täällä sihteeri, itsekin nivelrikkoinen, arvelee, että ihan vaan uiminen olisi vesimattotreeniä parempaa kuntoutusta Typylle. Fyssari kyllä tietää paremmin, eiköhän niitä pääkaupunkiseudulta löydy. Ja sitten kun tulee liukasta, liukkaiden paikkojen välttäminen. Koirille kun ei vielä tehdä Icebugeja. Hieronta vetreyttää jäykistyneitä lihaksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uimista Typy rakastaa ja luulen itsekin, että se olisi erittäin hyvää liikuntaa niille kintuille. Fyssarilla haluan käyttää Typyn juuri sen takia, että häneltä saisi suosituksia siihen, mitä kannattaa tehdä. Jumppaohjeita tuli jo lääkäristä ja hierojakin meillä on. En mitään muuta niin toivo kuin sitä, että Typyn jalat saataisiin kuntoon. Nivelrikkoa ei voi parantaa ja lonkkaviankin kanssa on mentävä mutta parhaamme tehdään, että niillä koivilla mentäisiin vielä vuosia.

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Olisko varovainen dobo-palloilu sopivaa jumppaa? Siinä kun ei voi ainakaan olla käyttämättä kinttujaan, jos haluaa pysyä pallon päällä ;) Tai tuo ehdotettu uinti, ihan parasta. Tai sen pallon sijasta tasapainolauta, vähän turvallisempi.

  Venyviä jumppahetkiä Typylle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota palloa on ehdotettukin meille ja sitäkin pitänee kokeilla. Uinti olisi hyvää liikuntaa ja aionkin viedä Typyn alkuvuodesta koira-uimalaan. Kevättä odotellessa, jolloin pääsee taas Puulaan pulikoimaan.

   Terkkuja Artulle kovasti lähettää jumppabeagle ja emäntä

   Poista
 5. Typy, juurkin noin: karmee keli. Mut kiva on silti ulkona paarustaa, vähän kylmä meinaa tulla mahaan, ku meijän säärikalusto on niin paljon lyhempi ku sun upeet rotusääret. Mukavaa menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typy kiittää kehuista, ihan rotusääret... hih! Nyt pitää vaan toivoa, ettei tule kovin liukasta. Se ei ole hyväksi Typsyn jaloille. Ja aurinko näyttää paistavan juuri nyt, ihmeiden aika ei siis ole ohi! Reipasta menoa teillekin tuulisille pojille!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.