tiistai 23. joulukuuta 2014

Jouluhajuja

Kyllä vaan. Saamme nauttia valkeasta joulusta, sillä huomenna jouluaattona on luvattu lisää lunta. Eilen sitä jo satelikin ja pikkupakkanen takaa, ettei lumipeite ehdi hävitä joulunpyhiksi. On se vaan niin, että joulutunnelmaa lisää entisestään tuo maan valkoinen peite vesisateen sijaan.

Vietämme joulua oman pikkuperheemme kesken. Tervehdimme lähisukua puhelimen välityksellä mm. Savonrantaan ja Marokkoon. Äitiäni miehensä kera treffataan tapanina, sillä he oleilevat jouluna täällä pääkaupunkiseudulla. Typsykän lahjapakettiin käärin uuden vesikupin sekä poro- ja lammasherkkuja. Vesikuppi on Pimun perintöjä ja yli 10 vuotta vanha. Nyt se näyttää jo jonkin verran kuluneelta, joten Typsy saa uuden, entistä ehomman.


Viime joulu oli tähänastisen elämämme kamalin joulu. Huomenna sytytämme kynttilöitä Pimun muistolle ja lähetämme rakkaat jouluterveiset Pimpulalle parempien joulupöytien ääreen. En ikinä tule unohtamaan vuoden takaista jouluyötä ja tuskin isäntäkään. Mutta erästä sanontaa mukaillen "surun kyynelten läpi loistavat lämpimät muistot". Pahimmasta on päästy yli ja nautimme nyt siitä, että Typsy tuo niin paljon iloa elämäämme.

Riisipuuro on keitetty ja äsken koristelimme kuusen. Kohta lähdemme piipahtamaan hautuumaalla ja huomenna katsotaan telkkarista Lumiukko. Kinkku on syytä nostaa yöksi korkealle ylös pöydän päälle. Sen verran ahnaasti Typy on koko päivän kiertänyt keittiössä tuoksuja haistellen...

3 kommenttia:

 1. Kyllä se tuommonen lumessa pyörähtäminen makkeelle tuntuu :)
  Tiälä on vuan niimpaljo pakkasta ettee tarkene. Ylj -20 astetta.
  Naattikee joolusta ja sen lämmöstä. Ja yhessäolosta.
  Vaekka muistot itkettää nii ne lämmittäähhii...ja aejjan mittaa oppii niihen kansa elämmään.
  Oekeen mahottoman hyvvee, ilosta, lämmintä, mukavata ja kinkkurikasta Jooluva teelle! Ja Typylle kunnon joolumuiskut <3

  VastaaPoista
 2. Párek ja Palvelijatar23. joulukuuta 2014 klo 22.02

  Meillä on joulunaika ollut turhan usein jäähyväisten aikaa, mutta elämä kantaa ja aika tasaa tuskalliset muistot. Jäljelle jäävät lopulta parhaat yhdessä vietetyt muistot.
  Toivomme teille kaikille lämmintä joulumieltä ja riemukasta yhdessäoloa! Párekilta muiskautukset Typylle.

  VastaaPoista
 3. Rauhallista ja onnellista Joulua!
  Terveisin 2 kinkkuvahtia

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.