tiistai 9. joulukuuta 2014

Taas tohtorille...


Typyllä tuntuu nyt huono tuuri jatkuvan, sillä joudun varaamaan sille taas ajan eläinlääkärille. Viikon verran pitkäsääri on kaivellut korviaan ja ravistellut päätään, joten epäilemme, että sillä on korvissa jotakin häikkää. Olemme putsanneet korvia linimentillä mutta ei se näytä tehoavan. Käytämme siis Tyyperin varmuuden vuoksi tohtorin luona.

Itsenäisyyspäivänä kohotimme ystävien kanssa maljan Suomelle ja pikkujoululle. Typy sai vierailta tuliaisiksi mm. possunkärsiä ja kanamakkaroita. Iso osa herkuista laitettiin säästöön mutta yhden kärsän Typsykkä sai rouskuteltavakseen. Illan tunnelma oli iloisen välitön ja naurua riitti. Rakastan järjestää kemuja ja emännöidä niitä vaikka juhlien järjestelyissä aina oma hommansa onkin. Viimeiset vieraat viihtyivät liki aamukolmeen saakka, joten isännän kanssa totesimme, että ihan onnistuneet kekkerit meillä taisi olla, kun vieraat viihtyivät yön pikkutunneille asti. Kiitos vielä tämän bloginkin kautta kaikille meidän vieraille ja onnea tietokilpailun voittajille!

En voinut jättää eilen ostamatta jouluista ilmapalloa, kun kävimme ystäväni kanssa juhlatarvikeputiikissa ostoksilla. Pallo on niin hurjan kaunis ja meillä kotonahan ei koskaan voi olla liikaa joulukoristeita... Syy käyntiin tuollaisessa kaupassa johtui siitä, että juhlia on tiedossa taas lauantaina. Suuntaamme nimittäin Keravalle kilistelemään laseja pyöreiden vuosien johdosta. Jotta meidän ei tarvitse koko iltaa miettiä, miten Typy pärjäilee kotona, viemme sen Haagaan hoitoon. Siellä sillä on hyvät oltavat anopin ja appiukon hoivissa. Kannan ikuista huolta Typystä ja siitä, ettei sille tule liian pitkiä päiviä, iltoja tai öitä yksin. Voimme siis isännän kanssa rauhassa viettää mukavat synttärikemut eikä kelloa tarvitse vilkuilla vähän väliä.

Mutta nyt tartun puhelimeen ja varaan ajan lääkärille. Mitä Typyn korvista löytyi vai löytyikö mitään, siitä kirjoittelen ensi kerralla!


10 kommenttia:

 1. Voi suloinen Typy, kunpa nyt nopsaan saisit kaikki kiusat heittää historiaan ja pääsisit kuntoon! Varmaan eläinlääkärillä on tehokkaat tropit, joten eiköhän asiat hoidu. Turhan paljon on tuota huonoa tuuria nyt osunut kohdallesi, mutta jospa se tarkoittaa sitä, että loppuelämäsi onkin sitten oireeton ja onnellinen. Näin me toivotaan ja uskotaan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! Kyllä harmittaa Typyn puolesta, kun on nyt kaikenlaista riesaa ollut tämän syksyn aikana. Ja taitaa nuo korvavaivatkin johtua siitä, että Typyllä oli pönttö päässä kaksi viikkoa eikä se päässyt itse kaivelemaan ja putsaamaan korviaan. Mutta saamme varmasti lääkäristä avun.

   Mukavaa joulun odotuksen aikaa!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Toivotaan, ettei mitään hankalaa ole. Meillä Jiri harrasti korvien raapimistä, hankaamista ravistelua, ja kävin lääkärissä. Syytä ei löytynyt, mutta ell neuvoi puhdistamaan korvia valmisteella nimeltä Otoact Light. Se ei kuivaa korvien ihoa, kuten tavallisimmat puhdisteet, vaan jättää ohuen suojaavan kalvon korvaan. Se on Jirillä auttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harmillinen tämä korvavaiva. Vaikka biigeleillä on isot korvat, Typyllä (eikä Pimulla) ole koskaan ollut korvissa mitään. Vaihdoimme Typylle ruokamerkkiä mutta nyt se ruoka lähti roskikseen. Koirahierojamme nimittäin vihjaisi, että se nimenomainen ruoka on syypää kutiaviin korviin. Mutta palattiin vanhaan ruokaa jo reilu viikko sitten, joten luultavammin korvien kutina johtuu nyt jostain muusta kuin ruuasta.

   Kiitos tuosta putsausaine-vinkistä! Torstaina käydään lääkärillä, katsotaan mitä hän sanoo.

   Typyn emäntä

   Poista
 3. No voe harmi! Ettee se kuupan pito piässä tehnnä niitä korvavaevoja? Mulla sae tinkaa korvija puhistella sillon sen aekaan. Ku korvat olj iha läjässä sen sisässä. Ilima ee enemmälti vaehtunna. Vaekka kyllä välillä olinnii iliman sitä tötterröö.
  Toevotaan ettee nyt oes tulehusta.

  Tuosta ilimapallosta tulloo mielee se joolu-uaton ohjelma Lumiukko. Joka nuore emännän kansa katottaan joka joolu. Se sannoo ettee oo oekeeta jooluva iliman sitä :)
  Hieno pallo tuo.
  Juhlat ja kekkerit on mukavija. Harmi että niitä tiälä meleko harvakseltaa järjestettää.Viksuja vieraeta teellä ku toevat Typsykälle tulijjaesija :)
  Tassuja ja peokaloeta pietään tiälä ettee oes mittää niissä Typyn korvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen katsonut joka vuosi telkkarista Lumiukon. Ja aion katsoa tänäkin vuonna vaikka olen jo keski-ikäinen. Sillä joulu ei todellakaan ole oikea joulu, jos ei näe Lumiukkoa. Minulla on myös se DVD:nä. Ja tuo ostamani ilmapallo muistutti minustakin tuota legendaarista ohjelmaa, siinä syy ostaa siis se.

   Isäntä epäili tuota samaa; sen kypärän pitäminen päässä aiheutti sen, että Typsy ei päässyt kaivelemaan korviaan. Ja siitä nämä vaivat sitten tulivat. Torstaina piipahdamme tohtorin luona ja saadaan varmaan apua kutiaviin korviin.

   Mukavaa viikon jatkoa toivottelee Typy ja emäntä

   Poista
 4. Tuisku: Onks nyt liikkeellä joku kutiset-korvat-epitemia? Meinaan mäkin oon alkanu ravistaan korvia ja Myrsky niitä jatkuvasti putsailee. Äippä menee ostaan tota Aatu-koiran suasittelemaan linimenttiä.

  Tsemppiä ja muiskuja sulle, Typyliini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä lie jonkinlainen joulusyyhy on tarttunut teidän karvaisiin korviin... Illalla menemme tapaamaan tohtoria ja saadaan selvyys, onko Typyllä korvatulehdus tms. vai oliko kaikki vain emännän ylireagointia...

   Typyltä teille komistuksille muiskauksia takaisinpäin!

   Typyn emäntä

   Poista
 5. Meidän ehdottomasti paras korvapuhdista on ollut:
  Relaxant Animalin pesunestettä muutama tippa, saman sarjan seerumia vähän, loput vettä. Liuos kaadetaan kylpyhuoneessa koiran korvaan, hierotaan minuutin verran varovasti ja annetaan ravistaa. Korva puhdistuu (viimeistään seuraavana päivänä nousee kuonat sieltä syvemmältäkin ja ne voi putsata pois) ja noissa aineissa on antibakteerisia ominaisuuksia, vaikka ovatkin luonnonmukaisia ja hellävaraisia.

  Paranemista Typyn samettikorville <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai vinkistä! Nyt täytyy tosiaan hommata putsausainetta, jotta saadaan Typyn korvat kuntoon. Mukavaa joulunalusaikaa teille!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.