sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Lomaa ja lunta

Olemme siirtyneet joululomalaitumille ja palaamme isännän kanssa työn ääreen vasta loppiaisen jälkeen. Tämä hengähdystauko tulee tarpeeseen, sillä mennyt syksy on ollut melko kiireinen. Lomalla voimme ulkoilla paljon Typyn kanssa, levätä ja kerätä voimia kevään seikkailuihin.

Vuoden rakkain juhla, joulu, kopistelee siis jo ovella. Piipahdimme perjantaina Vuotalossa joulukonsertissa, joka oli mainio tapa aloittaa rauhoittuminen pyhien viettoon. Aiomme käydä laulamassa kauneimmat joululaulut, joka myös kuuluu meidän jouluperinteisiin. Ja ennen aattoa on valmisteltava kotia joulukuntoon. Mutta ilman stressiä ja kiirettä.

Typsyn vauhtia ulkoillessa ei tunnu pidättelevän enää mikään. Mutta takajaloissa näyttää olevan voimattomuutta eli lihastreeni jatkuu. Karvapeite on kasvanut mukavasti takaisin kaljuihin kohtiin kyljessä (kipulaastari) ja takaselässä (epiduraalipuudutus). Jaloissakin on jo karvaa, joten nyt ei kintut pääse paleltumaan mikäli pakkaset sattuisivat saapumaan.

Vihdoinkin saimme lunta tänne eteläänkin ja sitä on luvattu alkuviikolla lisää. Typy nautiskelee valkeasta maasta pyörien ja kierien ohuessa lumipeitteessä. Pehmeässä lumessa tallustaminen on hyvä juttu jalkavaivaiselle ja toivottavasti saamme sitä pakkasta, jotta lumi pysyisi maassa. Onko meillä siis valkea joulu vuosien tauon jälkeen, siitä ensi kerralla!

8 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar21. joulukuuta 2014 klo 16.21

  Oikein rentoa ja mukavaa joululomaa teille kaikille! Hienoa, että Typyllä on tilanne noin hyvä. Kyllä ne lihakset taas löytyvät, kun pääsee toivottavasti lumessa kirmailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aiomme tosiaan lomailla rennosti voimia keräillen. Ja nyt on lunta, jippii 😊

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Ihanan pitkä loma teillä :) Typykin nauttii, kun ihmiset ovat paikalla ja palvelemassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että Typystä on kivaa, kun kotona on seuraa päivisinkin seuraavat pari viikkoa. Pitkästä lomastamme nauttii siis varmasti koko perhe.

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Voe ku on mukava kuulla etton sielä kaekki hyvästi! Ootta kaekki kunnossa, ja etennii Typy <3
  Ja sitä luntahhii on tullu teelle. Siinä hilipetteleminen on parasta jalakajumppoo :)
  Pusuja Typsykälle ja teelle hyvvee lommoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ollaan terveiden kirjoissa vaikka meillä kaksijalkaisilla nuha vielä hiukan vaivaa. Ja en luota, että Typyn jalat ihan huippukunnossa vielä ovat. Mutta paremmalla puolella ollaan, se on selvä!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Mukavaa, valkoista joulua Typylle ja kotiväelle! Typylle paljon herkkuja! Toivottavat Aatu, Jiri ja sihteeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja me toivotamme täältä vihdoinkin valkeasta etelästä leppoisaa ja riemukasta Joulun aikaa teille kaikille!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.