perjantai 12. joulukuuta 2014

Kipeä kolmikko

Isäntä nyrpisteli naamaansa, kun eläinlääkäriaseman hoitajatyttö putsasi Typyn korvia. Olihan niissä korvissa kieltämättä aika hurjan näköistä tavaraa, kun niitä ryhdyttiin putsausaineen avulla kaivelemaan.

Kävimme siis eilen tohtorin pakeilla ja mikroskooppi näytti korvista kaivetuista näytteistä, että luppiksissa on hiivaa... ei kivaa. Inhottavaa. Mukaan saimme korvatipat ja hoito-ohjeen. Näiden avulla korvat saadaan kuntoon. Vielä on piipahdettava apteekissa hakemassa jykevää puhdistuslinimenttiä. Hiivan muodostukseen voi olla monia eri syitä ja isot luppakorvat ovat kuulemma herkkiä tällaiselle vaivalle. Mutta koska Typyllä ei ole koskaan ollut mitään vikaa korvissa eikä kyllä ollut Pimullakaan, epäilimme me sekä lääkäri, että reilun kahden viikon mittainen kypärä-kausi on voinut olla syypää hiivahommaan.

Koko meidän sakki on nyt vaivaista, sillä sekä isäntään sekä minuun iski flunssa. Isäntä, joka ei sairasta juuri koskaan eikä ole vuosikausiin ollut petipotilaana joutui nyt taipumaan ja huilaamaan kotiin. Minä olen kammennut itseni vielä työmaalle kuumien juomien ja kurkkutroppien avulla. Toivottavasti saamme itsemme juhlakuntoon huomiseksi ettei hyvän ystävän synttärikemut jäisi nyt väliin. Se olisi harmillista.

Muistattehan postittaa joulukortit, jotta ne ehtivät aatoksi perille! Itse olen tehnyt kuluneella viikolla pieniä lahjahankintoja sekä ostanut joulukuuseen muutaman uuden koristeen. Haaveilen myös vielä yhdestä jouluvalohäkkyrästä mutta en tiedä, uskaltaako sellaista hankkia. Isäntä kun ei niin kuumetokkurassa ole ettei hän hoksaisi uutta hankintaani...

10 kommenttia:

 1. Ensihoitoyksikkö Partanen & Partanen lähettää parantavia kaukoparannusaaltoja koko perheelle. Hyvä, kun selvisi Typyn korvavaivan syy ja tropitkin saitte. Kaukoparannusaallot eivät valitettavasti ole niin tehokkaita, että pelkästään niiden avulla aina paranisi, mutta toki ne vahvistavat lääkkeiden ja sylihoidon vaikutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensihoitoyksikkö P&P:n terveiset on välitetty meidän korva-jalka-potilas-toipilaalle. Ja kiitos myös meidän kaksijalkaisten puolesta. Toivottavasti taudit tästä heittää. Ja Typy saa runsaasti sylihoitoa, sehän on selvä. On sillä ollut nyt niin paljon harmia, ensin leikkaus ja nyt korvat...

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Kurjia juttuja nuo korvavaivat. Onneksi hiivaan on parannuskeino. Eikä flunssakaan ole kiva vaiva, käy voimille ja joskus hermoillekin, jos jatkuu pitkään. Täältäkin lähtee pikalähetyksenä voimahaleja ja pöpöjenpelotuspuhalluksia teille kaikille. Hoivailkaa toisianne ja parantukaan pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä me tästä saadaan koko porukka itsemme kuntoon. Typykin antaa hienosti laittaa korvatippoja korviinsa, joten niiden avulla häviää hiivat korvista.

   Mukavaa viikonlopun jatkoa toivotelle
   Typy ja emäntä

   Poista
 3. Pikaista toipumista, ei ole mukavia vaivoja nuo.
  Vieläkö teet lukukoirakeikkoja, olisi mukava kuulla kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, lukukoirailut jatkuu taas tammikuussa. Tämän vuoden osalta olemme omat vuoromme nyt hoitaneet. Mukava tavata näin virtuaalisesti kuuntelija-kollega! Tervetuloa Typyn matkaan mukaan! Meidän lukukoirailuista voi lukea täältä blogista, kannattaa penkoa vanhempiakin kirjoituksia.

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Tuoho ee voe kyllä sannoo muuta ku että voeha hiivatti kuitennii! Kyllä ee oo hyvä homma tuo. Onneks saetta ropit ja piäsöö hoeto alakammaan.Se on se pytty sittä vihelijjäene vehe.Korvattii tulloo kippeeks. Mulla meenas niskattii kippeötyvä siitä sillon. Toevottavasti ee Typyllä oo sinne vaekuttanna.
  Paranemista laetellaa tiältäe koko sakille! Hunajata ja valakosipulija. Ja isolla annoksella D-vitamiinijä, ehotti äet.
  Niillä parannoo äkimmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pönttöä taitaa olla syyttäminen tuosta korvahommasta. Ei päässeet korvat tuulettumaan eikä Typy pystynyt omatoimisesti niitä rassailemaan. Tämä on sitten lopputulos eli viheliäinen hiiva.

   Kiitos äetillesi vinkistä, pitääkin heti ottaa nuo parannuskeinot käyttöön. Valkosipuli onkin todettu hyväksi moneen vaivaan. Leppoisaa lauantaita teille!

   Typy ja räkäinen emäntä

   Poista
 5. No mutta! Teilhän ny sairastellaan oikein koko lauman voimin. Me lähetetään parantavia muiskuja teille kaikille.

  Postikortit on postitettu punasessa kuaressa ja ihan ajoissa. Täytyyhän ne arvokkaat, niissä on nääs meijän kuvat, kortit saaha perille ajallaan. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on hienoja nuo omilla kuvilla varustetut kortit. Minäkin painatin aikoinaan seinäkalentereita Pimun kuvalla varustettuna. Ja teetin myös kuvakirjan Pimun ja Typyn ensimmäisestä yhteisestä vuodesta.

   Isäntä alkaa olemaan jo terveen kirjoissa mutta itse olen melkoisen räkäinen. Kiitos parannusmuiskuista, niistä on varmasti apua meille kaikille!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.