tiistai 24. maaliskuuta 2015

Odotellen

Metsän hajuja.
Metsälenkit on sitä parasta. Typyllä riittää haisteltavaa ja tutkittavaa. Pehmeässä maastossa kirmailu ei käy leikattuihin kinttuihin ollenkaan niin raskaasti kuin pikitiellä tallustelu. Törmäämme rusakoihin, oraviin ja joessa sekä puroissa polskiviin sinisorsiin. Reittimme kiertävät ketunkolojen kautta ja autiotonttien läpi. Tonteilla on vuosia sitten ollut taloja ja niissä kasvaa edelleen omena- ja luumupuita. Ihmettelemme vuodenajasta riippuen kasvien nousua maasta, hangen kantavuutta, ojassa olevaa sammakonkutua tai kaunista syksyn väriloistoa. Luonnon keskellä silmä ja sielu lepää. En voisi kuvitella elämäämme ilman metsää.

Korvat on putsattu perusteellisesti,
joten nyt kuulee hyvin.
Metsäreissuista tulee mieleen mökki. Mieli halajaa jo kovasti Kangasniemelle. Siellä odottaa mökkivanhus, metsän keskellä. Lääniä, missä koluta, riittää silmän kantamattomiin. Meillä kun ei naapureita lähellä ole. Mökkikauden avaus on ilon aikaa vaikka talven jäljiltä kaikenlaista puuhaa möksällä riittääkin. Mutta mikä on parempaa kuin lämmittää sauna ja heittää lihat grilliin, kun päivä on puuhailtu ja käsiensä jäljen näkee heti. Mökistä on talven jäljiltä kuoriutunut taas kotoisa lomanviettopaikka, kun pihakalusteet on saatu paikalleen, vene on käännetty ja valmiina lähtemään vesille. Kukkasia on laitettu kasvamaan ja matot tuuletettu. Toivottavasti jo vappuna auton nokka saadaan kääntää kohti Puulaa.


10 kommenttia:

 1. Onni on hienot lenkkeilymaastot. Ja entistä ehommat koivet.
  Just nyt täällä iski takatalvi, kun eilen tuli taivaan täydeltä luntaräntää. Toivotaan yhdessä, että se oli talven viimeinen ponnistus tältä keväältä, että mökkikausi Puulalla avautuisi itse kullekin.
  Minäkin olen huomannut, että keväällä mökillä palveluskunta vaikuttaa kovin touhukkaalta, mutta onneksi ei ole vielä koskaan unohtanut antaa meille ruokaa. Sen sijaan välillä unohtavat vahtia, että pysytään pihalla, mikä ei ole yhtään hassumpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on mukavasti metsämaastoja missä ulkoilla vaikka kaupungissa asutaankin. Se on mukava juttu. Täällä paistaa aurinko, eilen oli harmaan sateista. Toivotaan tosiaan, että päästään pian mökkeilemään sekä te että me sinne Puulalle!

   Eihän me teitä karvakavereita ruokita unohdeta vaikka mökkitouhuissa ollaankin. Typy ainakin pitää huolen, että kun ruoka-aika lähestyy, tulee se viereen tuijottamaan ja tarvittaessa läiskäisee tassulla.

   Hyvää viikon jatkoa teille kaveruksille toivottelee Typy ja emäntä

   Poista
 2. Kyllä metsälenkit vaan on niin parhautta. Niissä saa aina juoksuttaa äippää jonkun jäljen perässä. Ja voi kun päästään mökille niin sitten se hauskuus alkaa. Mukavaa viikkoa toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki on ihan parasta hauskuutta; metsälenkkejä, uimista, grillausta, lintujen tarkkailua, myyrien ym. pesäkolojen haistelua... Typy tykkää!

   Typy lähettää sinulle Eka paljon terkkuja, mukavaa viikkoa myös teille!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Voi että tuo minun Palvelijatar meni myymään mökkinsä muutama vuosi sitten. Olisin minäkin saanut 'vapaan kesän'. Mutta eihän Se olisi siellä viihtynyt sen jälkeen kun isäntä kuoli. Ja autokin on myyty, kun Se ei katso sitä tarvitsevansa.
  Onneksi meillä on täälläkin hyvät lenkkimaastot.
  Hienoja lenkkejä ja aurinkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti pärjäätte hyvin ilman mökkiäkin. Mukavia ulkoilureittejä ja -maastoja löytyy mistä vaan. Emme mekään valitettavasti voi koko kesää mökillä olla, kun ei ole niin pitkää lomaa ja äitinikin haluaa mökillä joskus käydä. Mutta seikkailemme sitten täällä kaupungissa, jos ei mökkimailla olla.

   Aurinkoista viikon jatkoa teille, nyt paistaa hienosti!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Kyllä sitä ee iliman mehtee ossoes olla. Onse nii mukava paekka:) Ja on mukava ku teelläe on sielä mehtee ja puita ja tonttija sielä käppäellä. Ja se oma mökki vielä lisäks. Eekö nuo jo alakane sielä Puulan seuvvulla olla kohta mökkikelit.
  Meellä ee vielä varmaa ennenku juhannuksena. Jos tätä männöö jatkuu. Lunta vuan tulloo.
  Uatteleppa että sielon sittä kaks vipeltäjätä ens kesänä sielä mökillä :) On sielä pikku tyttö ihmeessäsä.Jos lie isompihhii :)
  Typylle pusuterveeset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Serkkupoika kertoi, että Puulassa on vielä jää (kylläkin kehno sellainen) ja luntakin on hitusen. Joten ei uskalleta vielä mökille lähteä, ettei Typy tipu jäihin. Mutta sitten vappuna, toivon mukaan.

   Kyllä siinä pikkubeaglella tutkittavaa riittää, kun pääsee mökille. Isäntä jo pelkää, että Typy vie vauvan mukanaan ryteikköihin ja metsän uumeniin. Sanoin, että ei me vauvaa voida sellaisiin reissuihin vielä ekana kesänä päästää. Tulee olemaan kyllä mielenkiintoista nähdä, mitä isokorvat tulevat mökillä kahteen pekkaan touhuilemaan.

   Kyllä ne lumet juhannukseen mennessä ovat sulaneet. Ja toivottavasti jo paljon ennen sitä. Typsy lähettää muiskuterkkuja takaisinpäin!

   Typyn emäntä

   Poista
 5. Ja tänä kesänähän teillä on kesämökillä taas kaksi pitkäjalkaista tyttöä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, näinhän se tulee olemaan. Heti ensi töikseni vien vauvan Pimun haudalle ja kerron sille meidän vanhuksesta. Toivottavasti Typystä tulee yhtä hyvä roolimalli tälle uudelle tulokkaalle kuin Pimu oli Typylle.

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.