maanantai 16. maaliskuuta 2015

Uutisia isosta korvasta

Typyn oikea korva huuhdeltiin viime viikolla video-otoskooppiavusteisesti. Eikö kuullostakin hienolta! Korvassa oli melkoisen iso möhkyrä mähmää, jonka kanssa oli kuulemma jouduttu painimaan hyvä tovi, jotta se saatiin pois. Mutta korva on nyt puhdas. Käymme kontrollissa parin viikon päästä ja sillä aikaa kotihoito lääkesumutteella ja puhdistuaineella vielä jatkuu. Ja allergiaruualla...

Niinpä niin. Spesiaalitohtori epäili, että olisiko meidän isokorvalla ruoka-aineallergiaa, kun näin sitkeän korvatulehduksen pisti päälle. Sen vuoksi syötämme nyt Typylle allergiaruokaa kontrollikäyntiin saakka. Typsyltä otettiin myös verikokeet, jotta voimme sulkea kilpirauhasvaivat pois laskuista. Sekin kuulemma voi aiheuttaa pitkäkestoista korva-ongelmaa.

Mitä tästä tuumimme? Itse ajattelen, että ruoka-allergiat sekä kilpparivaivat olisivat vuosien saatossa oireilleet monella muullakin tavoin kuin vain joulukuussa ilmenneenä korvahiivana. Mutta tutkitaan nyt, ei siitä haittaakaan ole. Odotan pelonsekaisin tuntein verikokeiden tuloksia, sillä en tiedä miten kestäisin huonoja uutisia kilpirauhasen (tai jonkin muun) suhteen. Ruokajuttujen kanssa kyllä pärjätään mutta kilppariongelmat tarkoittavat loppuiän kestävää lääkitystä.

Suuri kiitos teille kaikille blogikamuille palveluskuntineen sekä muillekin blogin ystäville meidän tsemppauksesta. Sitä tarvitaan vielä, jotta saamme hyviä uutisia koetuloksien sekä korvan suhteen. Tietoja odotellessa käymme tällä viikolla taas lukukoirailemassa ja onhan meillä odottaa myös niitä vauvauutisia!

15 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar16. maaliskuuta 2015 klo 19.44

  Nyt ajatellaan niin, että paha on saatu pois ja kaikki järjestyy hyvin. Typyllä on varmasti nyt helpompi olo, kun korva on puhdas. Peukut on edelleen pystyssä ja vahva usko parempaan. Suukkoja Typylle Párekilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, nyt pitää ajatella positiivisesti! Harmittaa vaan kovasti, että Typyllä on ollut liikaakin kaikenlaista vaivaa viimeisen puolen vuoden sisään. Korva on tosiaan nyt puhdas ja se on pääasia. Tulehdusta aiheuttava moska saatiin vihdoinkin pois.

   Typy kiittää muiskuista ja lähettää kovasti paljon terkkuja Párekille!

   Typyn emäntä

   Poista
 2. Puhtailla korvilla kuulee pieniä lukijoita nyt paremmin <3
  Ja mitään vakavampaa emme suostu nyt uskomaan. Typy odottaa hyvillä mielin hyviä tuloksia, näin toivomme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvat ovat lukukoiran tärkein työkalu, joten hieno juttu, että ne ovat nyt putsattu ja puhdistettu. Tulehduksenkaan ei pitäisi päästä enää jyllämään. Syytän kyllä itseäni siitä, että ei heti joulukuussa ensioireiden tultua menty erikoislääkärille. Olisi säästytty monelta lääkärireissulta...

   Mitään vakavampaa ei tosiaan suostuta uskomaan ja pidämme mielen aurinkoisena!

   Typyn emäntä

   Poista
 3. Hyvä juttu että korva on puhas. Eekä tuo allerkijakkaa oo mualimalloppu. Jos niät sattuu sitä olemmaan.
  Ja sen kilipiraahasliäkkeennii kansa voep ellee hyvvee elämätä. Jos semmonen vaeva ilimenis.
  Toevotaan kovasti että oes vuan ollunna muuten sitkee vaeva ja nyt hävijjäes poekkeen.
  Sempataan teetä eelleennii...kyllä ne asijat siitä lutviutuu :)
  Ja vaavvauutisija ootellaan kansa innolla... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergioiden kanssa kyllä pärjätään, jos sellaista nyt löytyisi. Kilpparivaivakin saadaan pysymään lääkkeen avulla aisoissa. Mutta toivon sydämeni pohjasta, että korvavaiva oli vain harvinaisen sitkeää laatua ja nyt kun korvat ovat täysin puhtaat, hiiva ja tulehdus häviää ikuisiksi ajoiksi.

   Vauvauutisia odotellaan saapuviksi ihan lähipäivinä. Jännittävää!

   Typyn emäntä

   Poista
 4. Hyvät uutiset ovat aina hyviä! Toivotaan, että vaiva nyt joutuisi lopullisesti huonojen muistojen kaatopaikalle.
  Tiedän useammankin koiran, jolle lievä ruoka-aineallergia on tehnyt hiivaa korviin, vaikka muut oireet ovat olleet lähes olemattomia. Useimmilla syynä oli vehnä, mutta joukossa on yksi, jolle oireilun aiheutti kana.
  Kilpirauhasongelmat ovat minunkin mielestäni epätodennäköisiä, mutta kyllähän se poissulkeminen kummasti rauhoittaa.
  Iloista odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös olen epäillyt kanaa, josko se olisi syyllinen tuohon korvahommaan. Vehnää ei meidän isokorvien ruuassa ole koskaan ollutkaan sillä tiedän, että sitä siedetään heikosti (itsekin oireilen siitä).

   Juuri tuon poissulkemisen takia suostuin lääkärin ehdotukseen veri- ja kipirauhaskokeista. Tutkitaan nyt nekin ettei jää vaivaamaan. Toivottavasti saamme niiden suhteen hyviä uutisia.

   Joko Puula on sula? Vappuna olisi jo mahtava päästä mökille.

   Typyn emäntä

   Poista
  2. Ei ole Puula lähellekään sula, kun on ollut aika kovia yöpakkasia. Peilikirkas jää, mutta vähän epätasainen. Ja mönkijä ainakin eilen bongattiin jääretkellämme. Mutta vappuun on onneksi aikaa.

   Poista
 5. No kyllä on pitkällinen korvavaiva, saisi syy jo selvitä :(
  Mutta mukavaa lukukoirakeikkaa kaikesta huolimatta, kirjastossa ne korvahuoletkin unohtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, varmasti meillä on taas mukava työkeikka edessä. Ja puhtailla korvilla on mainio kuunnella kaikenlaisia tarinoita. Terkkuja kollegalta kollegalle!

   Typyn emäntä

   Poista
 6. Hienoa että Typyn korvat saatiin kuntoon! Pitäkää kiva lukukoirareissu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä korvat ovat nyt puhtaat ja paljon paremmassa jamassa. Se on tosiaan hieno homma! Ja toivottavasti meillä on taas lukijalista täynnä.

   Terkkuja Dinalle ja reippaita treenejä teille!

   Typyn emäntä

   Poista
 7. Hieno homma, että korva saatiin putsattua.

  Me siitä kilpparista, että meijän Pyry-papalla oli kilpparivaiva. Tuli 10 vuotiaana ja söi 6 vuotta napin päivässä lääkkeitä, eli helppo homma. Eikä siis kuallu kilpparivaivaan, vaan keuhkosyöpään ja vanhuuteen. Joo, ei kannata murehtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpparivaivaan on tosiaan lääkitys ja lääkärin sanoin jos joku sairaus pitäisi valita, niin tuo ongelma on tosiaan lääkkein hoidettavissa.

   Ihana Pyry... ja Pimu... meidän vanhukset, joista on niin paljon mukavia muistoja.

   Typy lähettää muiskuterkkuja! Vauhdikkaita pallopelejä teille!

   Typyn emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.