perjantai 13. marraskuuta 2015

Ankaraa pohdintaa

Joulu lähestyy ja ennen taukoa meillä on vielä muutama lukukoirakeikka edessä. Aiomme ehdottomasti jatkaa tätä harrastusta keväällä ja lukukoirapoppooseen on saatu lisää väkeä mukaan. Hieno juttu! Tämän viikkoisella työreissulla meillä oli poikavoittoinen lukijakunta ja sehän passasi meille mainiosti. Kuten olen aiemminkin todennut, on mukavaa havaita, että pojat ovat löytäneet lukukoiran. Meitä tuli tapaamaan myös uusi lukija, jolle tämä lukukoirakerta oli toinen laatuaan. Tyttöä jännitti niin kovasti, ettei hän halunnut lukea. Eikä hän halunnut jutella. Joten sekin kävi hyvin laatuun, että istuimme hiljaa ja rapsuttelimme yksissä tuumin Typsykkää.


Ennen varsinaisen työrupeaman alkua teimme taas Typyn kanssa PR:ää lukukoiratoiminnalle. Typsy alkaa olemaan jo konkari media-alalla ja mietinkin, pitäisikö ryhtyä pyytämään kuvaus- ja haastattelupalkkioita... poronkorva tai kuivattu kananjalka olisivat varmasti meidän julkimolle mieluisia palkkapusseja.

Vanhat lukijamme ehkä muistavatkin, että joulu on minulle vuoden tärkein ja rakkain juhla. Olen kaivanut joululevyt esiin, kynttelikkö loistaa keittiön ikkunalla ja olohuoneeseenkin on ripustettu jo yksi jouluvalo. Pikkujoulujuhla ystävillemme koittaa perinteisesti Itsenäisyyspäivän tienoilla, kutsut on jo lähteneet. Vaan yksi asia meillä isännän kanssa on ankaran pohdinnan alla; voidaanko tänä vuonna hankkia joulukuusi. Kun seuraa Hippulin menoa ja meininkiä, olemme ryhtyneet epäilemään kuusen hankinnan järkevyyttä...
10 kommenttia:

 1. Meillä pantiin joulukuusi lipaston päälle, kun oli villi pentu talossa. Vähän normikuusta pienempi, mutta oikea kuusi kuitenkin.

  Ilman muuta Typylle kuuluu palkkio haastatteluista ja kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on mietinnässä pöytäkuusi, aito kuusipuu joka tapauksessa. Ehkä me kuitenkin kallistutaan ison kuusen kannalle... pitää pohtia. Mutta kuusi kyllä kuuluu jouluun!

   Harmaudesta ja sateesta huolimatta mukavaa viikon jatkoa teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 2. Laettakee tok joolukuusj! :) Senku nyt Hippu näkköö ni ens jooluna ee ennee ihmetytä niimpaljoo. Kyllä se viksuna tyttönä siihen tottuu. Ja oppii ettee sitä sua kuatoo eekä syyvvä :)
  Ja sammoo mieltä ku Aatu että ilimammuuta pittää Typyn suaha palakka! Kuka sitä nyt ilimaneistä huastatteluja antaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta Iivari, että Hippu kannattaisi totuttaa jo tänä jouluna kuuseen. Olisi seuraava joulu jo helpompi sen kannalta. Ja ajatus joulusta ilman kuusipuuta tympii... meillä on ollut aina kuusi. Kyllä varmaan siis tänäkin vuonna!

   Leppoisaa ja pallopelien rikastuttamaa viikon jatkoa sinulle. Pusuterkkuja Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Joulu on mukavata aikaa, ku sillon ei oo kiirettä ja ollaan vaan ja syyään herkkuja. Kuusi? Pitäsköhän se olla pieni, ettei Hippuun satu, jos kuusi kaatuu vai niin ISO, ettei Hippu saa sitä kaadettua. Siinäpä pohdintaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdintaa riittää... hommataanko kuusi. Mitä jouluvaloja uskaltaa laittaa esille, entäpä koristeet.... Hippu on niin suunnattoman utelias ja kaikesta kiinnostunut. Kuten pennun toki kuuluukin olla. No, onneksi jouluun on vielä aikaa ja ehditään mietiskellä näitä juttuja.

   Kivaa ja reipasta viikon jatkoa teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 4. Teille on haaste minun blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynpä siis katsomassa...

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Hyvä Typy! Lukukoirahommia ja lukemista kannattaa mainostaa aina kun mahdollista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritämme mallikkaasti edustaa lukukoiraväkeä näissä mediahommissa. Typy osaakin olla todella hienosti, oli sitten kyseessä radio, valokuvaus tai videonauhoitus.

   Mukavia työkeikkoja sinulle Sylvi!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.