perjantai 20. marraskuuta 2015

Kasvatuskekkerit

Sanoin sen ihan ääneen; "ei meille voi enää vieraita kutsua. Tuo koira on ihan mahdoton".

Lauantaina vietimme ystäväporukan kesken tyttöjen iltaa. Typy ja Hippu olivat saaneet myös kutsun, likkojahan nekin ovat. Isäntä sen sijaan oli suunnannut muihin maisemiin. Miltei koko illan ajan minun ja vieraideni tuli olla silmä kovana Hipsulin suhteen. Sitä kiinnosti suuresti, mitä keittiössä oli tarjolla. Lisäksi olohuoneen pöydälle asetetut herkut tuottivat sille lisäpäänvaivaa. Kuinka pöydältä saisi napattua jotakin ilman, että joku kaksijalkainen huomaa varkauden.

Tuntui ajoittain vähän raskaalta. Vierasväkeä nauratti, että kylläpä Hippu on energinen ja toimelias kaveri. Onhan se. Mutta kävi välillä väsyttämään, kun jouduin komentamaan ja käskyttämään sitä tuon tuosta. Ja minun piti valjastaa myös vieraani näihin kasvatustuokioihin. Ihmettelin, miksei Hippu käy edes hetkeksi nukkumaan vaikka Typsykkä otti välillä torkut. Mutta ei Hippu, sen piti olla menossa mukana.

Juhlaväki muisti tyttöjä taas tuliaisilla ja Hippu näytti hyvin tyytyväiseltä, kun se järsi omaa luutaan Typyn vieressä. Sen jälkeen se kävi hyppimässä jokaisen vieraan sylissä esittäen kiitoksensa herkuista. En voinut olla vihainen. Onhan se ihana, meidän vauhtiveijari.


10 kommenttia:

 1. Äet sano että kuulostaapa tutulta. En kyllä ymmärrä minkätähen. Minähä en pöövviltä mittää ota. Vuan oomminä aeka hanakka kerjeemään. Ja vieraeta viihyttämmään erjnäesillä konstilla :) Mulla seon kuulema huonoo käätöstä.Ku oon jo tämän ikänen. Vuan Hippu on vielä niin pikkunen että sille seon vuan semmosta utelijjaesuutta ja lapsenenerkijata:) Eekä semmosesta voe olla äkänen. Se vasta opettelloo mitenkä ollaan koerana :) Typy antaa hyvvee esjmerkkijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se pitää ymmärtää, että Hippu on vielä vauva. Vauhdikas sellainen. Typy toimii hyvänä esimerkkinä vaikka onkin kova kerjääjä ja salakavala varas. Hippu ei vielä kerjäämisen päälle ymmärrä vaan yrittää syöksyä suoraan tarjolla oleviin herkkuihin.

   Vierailla riitti ihmeteltävää ja naurattihan se Hippulin meininki. Joten ei ollut ainakaan tylsä ilta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Ihan parhaat kekkerit! Hyvä Hippu, kun pidit iloo yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kekseliäät ja hilpeyttä herättävät viihdytysjoukot. Hauska ilta oli vaikka emäntä välillä ressasikin.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Vieraat ovat ilman muuta heikoin lenkki, mitä kerjäämiseen tulee. Hippu on oikein viisas tyttö, vaikka kyllä sekin vähitellen oppii, mikä kannattaa ja mikä ei. Ehdottomasti ei-kannattavin juttu on kerjääminen silloin, kun oma palveluskunta on paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa Hippu edes kerjäisi... vaan ei. Se hyökkää suoraan pöydille antimien ääreen. Mutta vauvahan se on ja kaikki kiinnostaa, etenkin ruoka.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Heh, kyllä se on vaikeaa olla huomioimatta kiinnostavia vieraita. Minusta ne pitää kaikki toivottaa tervetulleiksi ja käydä pussailemassa. Siitä hyppimisestä ja pussailusta tulee kyllä aina sanomista. Pussaileehan ranskalaisetkin moneen kertaan poskille ja sitä pidetään niin fiininä. Palvelijatar odottaa edelleen minun kasvavan aikuiseksi ja viisaaksi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on varsinainen pusutyttö! Se haluaa kaikkien syliin siliteltäväksi ja vastalahjaksi sen antaa suukkosia aivan yltiöpäisesti. Typy tyytyy vain kerjäämään mutta se ei koskaan ole ollutkaan sylivauva. Paitsi isännän syli kelpaa.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 5. Ja vieraiden on vaikea olla huomioimatta nelijalkaista kerjäläistä, varsinkaan huomionkerjäläistä. Mellä vieraat sai Artun nuoruusvuosina enemmän käskyjä kuin koira itse... ei saa huomioida, ei saa kutsua kun ollaan kahvipöydässä, eikä puhua, eikä katsoa... Koira oppi iän kanssa, vieraat ei =D
  Hippu saa suloisuuttaan paljon anteeksi. Muutaman vuoden päästä ette edes muista, että se on joskus vähän rikkonut annettuja rajoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin mainiosti sanottu; Hippu on huomionkerjäläinen ja Typy ruokakerjäläinen.. Hih.

   Vieraita on joskus ohjeistettu miten koiriemme kanssa toimitaan. Meillä on kyllä niin fiksuja kavereita ja sukulaisia, että he ymmärtävät hyvin meidän pelisäännöt. Anoppi joskus lipsuu...

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.