perjantai 27. marraskuuta 2015

Joka päivä joulukalenteripäivä

Ostimme eilen kaupasta joulukalenterin. Koirillekin näytti olevan omia versioita mutta ne jätimme kaupan hyllylle. Typyllä ja Hipulla on joka päivä joulukalenteripäivä; aamukeksi, kotiintuloherkku, jälkiruokakeksi ja iltamakupala. Kuullostaa isolta määrältä herkkuja per päivä mutta esimerkiksi koirankeksit ositamme ja Hippi saa keksistä noin yhden kolmasosan Typsyn haukatessa loput.

Huomenna juhlimme siskoni miestä. Kädessä on nyt tuoreet diplomi-insinöörin paperit. Työn ohessa aikuisiällä opiskelu ei ole iisi juttu, kuten isännänkin kohdalla voitiin todeta. Ihailen näitä sinnikkäitä ja ahkeria herroja! Ja odotan innolla huomista, sillä siskoni on taitava kokki ja pöytä varmasti notkuu herkuista. Typy ja Hippu jäävät kotinaisiksi ja ottavat varmaan iltapäivätorkut. Ennen juhlallisuuksia kun tehdään pitkä lenkki vaikka huomiselle onkin luvattu kurjaa keliä.

Sunnuntaina on ensimmäinen adventti, joten viritän kaikki huushollimme radiot Jouluradion taajuuksille. Aloitamme joulukuun käymällä Typsykän kanssa lukukoirailemassa syksyn viimeistä kertaa. Ensi vuoden puolella taas jatketaan. Lukukoiravierailuja varten kirjasto on laatinut nyt säännöt, joita lukijoiden toivotaan noudattavan. Esimerkkinä voin mainita, että lukuhuoneeseen saa jatkossa tulla vain yksi lapsi kerrallaan koskien myös sisaruksia. Uskon sääntötaulun olevan hyvä juttu, kun remmiin on tulossa nyt monta uutta koiraa.

Niin. Joulu on lähdössä jo matkaan. Nyt jos koskaan on aika kaivaa kynttilät esiin ja nauttia niiden valosta. Toivotamme tunnelmallista ja leppoisaa viikonloppua kaikille meidän kamuille!
 

8 kommenttia:

 1. Minähän innoissani ostin Ekalle jouluna suklaakalenterin (koiran suklaalla), mutta ei se mokoma huolinut niitä herkkuja yhtenäkään aamuna. Joten ei kannata tuhlaa rahoja sellaiseen, vaan ostan Ekalle kunnon omat herkut, joita iltaisin silloin tällöin annetaan.
  Mukavia juhlia teille huomiseksi. Meillä on vähän erilaiset juhlat, kun vien äitini setänsä hautajaisiin. Eka jää myös kotiin poikiemme kanssa. Onneksi koira on tottunut arkisin yksin oloon, niin viikonloppunakin se onnistuu ihan hyvin. Itse en vain silloin malttaisi olla pois kotoa, kun jo muuten päivät menevät töissä.
  Ihanaa ensimmäistä adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei Pimu-vainaa eikä Typy välitä yhtään koiransuklaista vaikka ahmatteja ovatkin/olikin. Hippu ei ole saanut vielä koiransuklaata maistaakseen. Mutta kalenterit ovat jääneet tämän vuoksi joka vuosi kauppaan.

   Hautajaiset ovat todella ikäviä tapahtumia. Meilläkin on niistä kokemuksia ja liian monia. Samat ajatukset on minullakin että kaikki vapaa-aika yritetään pyhittää koirien kanssa olemiseen. Arkisin kun ne joutuvat olemaan yksin useamman tunnin päivässä.

   Leppoisaa adventin aikaa myös teille kaikille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Vai ette saaneet koirien joulukalenteria? Kurjaa! Emme mekään saa, koska äipän mielestä ne ovat turhakkeita. Erityisen kurjaa!

  Minulla on mukavia uutisia: saimme lukukoirailuluvan tähän lähikirjastoon. Alkujärjestelyjen jälkeen aloitamme tammikuussa. Tule pian, tammikuu!

  Hauskaa pikkujoulunaikaa, Typy ja Hippu! Varokaa kynttilöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenterit jäi tosiaan kauppaan sillä koiransuklaat ei ainakaan Typylle maistu. Lihapulla tai nakki mieluummin...

   Tervetuloa lukukoirien mukavaan joukkoon! Se on hieno harrastus.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Juu, mekään mistään suklaista piitata, mut luu on poikaa. Vai mitä Tytöt?

  VastaaPoista
 4. Luut.... nam! Maistuu sekä Typsylle että Hippalaiselle.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
 5. Me ei olla nähty koirien joulukalenteria, mutta luulen ettei sellaista minulle tule - ainakaan Palvelijattaren toimesta. Voihan olla, että saan sellaisen joltakulta joululahjaksi. En ole koskaan maistanut koirien suklaata, joten en osaa sanoa tykkäänkö. Söisköhän Palvelijatar suklaan ahneuksissaan ellei se minulle maistu?

  VastaaPoista
 6. Äet lupas mulle semmosen koeriin joolukalenterin. Missä on jottae namija :) Ee kuulema mittää koeransuklaata. Kyllä ee oo herkut millonkaa pahasta. Hyvälle kuulostaa nuo tyttöen kottiintulonamit ja iltanamit ja muut :)
  Mukavija juhlija sinne vuan! :) Ja lämmintä ensmäestä atventtija koko porukalle <3

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.