maanantai 9. marraskuuta 2015

Menopelejä

Vaikka mennään jo marraskuuta, ei lunta ja pakkasta ole näköpiirissä. Sen vuoksi huristelen työmatkat edelleen polkupyörällä ja pistän fillarin talviteloille vasta, kun tulee liukasta. Pidän erityisesti aamuisin siitä, että hyppään pyörän selkään ja viiletän pitkin hiljaisia ja melko tyhjiä teitä. Nukkuva kaupunki vasta herää ja aamulla näkee usein luontoihmeitä, joihin ei enää auringon noustua törmää.

Lauantaina meidän poppoolla oli toisenlaiset menopelit alla, kun kyläilimme isännän vanhempien luona Haagassa. Uuden Kehäradan ansiosta pääsemme nyt anopin ja appiukon luo suoraan junalla, ilman, että hyppäämme ensin bussiin. Kätevää! Hiukan jännitin etukäteen, miten Hipun ensimmäinen junamatka mahtaa sujua. Hienosti se sujui ja olin ylpeä meidän molemmista tyttösistä. Tosin aina junan pysähtyessä asemille tarkistin ikkunasta ja isännältä, ettei kyytiin nouse toisia koiria. Typsykkä olisi nostanut rähinän ja se olisi ollut noloa. Herkkupalatkin kun jäivät kotiin.

Junassa voi beaglekin matkustaa.

Kotimatkan taitoimme taksilla. Elämänsä ensimmäistä kertaa Hipsukka pääsi pirssin kyytiin ja sekin matka sujui mainiosti. Kerran olen Typsyn kanssa saanut taksikuskilta kieltävän vastauksen kyytiin pääsystä ja olen siirtynyt jonossa seuraavana olevaan autoon. Mutta tuota reissua lukuunottamatta olemme aina päässeet koirien kanssa taksin matkaan ja isokorvat matkustavat etupenkin jalkatilassa. Hyvin mahtuivat kaverukset tälläkin kertaa isännän jalkoihin ja kotiin päästyämme väsynyt mutta onnellinen biiglekaksikko köllähti nukkumaan. 

Perillä Haagassa hienosti matkustaneet isokorvat
palkittiin milläs muulla kuin nakeilla (ja lihapullilla).
Huomatkaa Typyn hienot, uudet kesto"vaippa"housut. 

Tällä alkaneella viikolla käymme lukukoirailemassa ja vietämme tyttöjen iltaa. Emäntä käy riehumassa hevikonsertissa ja teemme monen monta metsälenkkiä. Reipasta viikkoa myös teille, hyvät lukijat!


12 kommenttia:

 1. Onpa kivaa, että tytöt pääsivät kokeilemaan junakyytiä.

  Voiko taksi oikeasti kieltäytyä ottamasta koiraa kyytiin?
  Minä muistelen, että taksikorttikuulustelussa painotettiin sitä, että kaikki autoon mahtuva on otettava kyytiin, sallitun henkilöluvun puitteissa tietenkin. Poikkeuksena vahvasti päihtyneet tai uhkaavat henkilöt, joita hakemaan tuli soittaa poliisipartio (silloin niitä oli vielä kirkonkylissäkin).

  Yhden taksi-koirajutun muistan menneiltä vuosilta. Naapurissa asui autoton viisihenkinen perhe, jolla oli bernhardilainen. Taksilla tekivät reissujaan, yleensä ilman ongelmia. Kerran tuli kuitenkin taksimersu, joka katseli perhettä koirineen tavaroineen ja kysyi: "Tuleeko tuo vasikkakin mukaan? Eihän se mahdu tavaroiden kanssa takakonttiin. Sille pitää tilata oma auto." Hyvin kuitenkin lopulta mahtuivat, koira etupenkkiläisen jaloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa... en tiedä onko taksilla oikeus olla ottamatta koiraa kyytiin. Minä/me kysymme joka kerta, kun tolpalta otamme auton, huoliiko kuski koirat jalkatilaan kyytiin. Ja jos tilaan/tilaamme puhelimella keskuksen kautta auton ovelle, ilmoitan tilausta tehdessäni, että meillä on pieniä koiria, jotka matkustavat jalkatilassa.

   Vasikka... he heh... Se olisikin ollut hupaisa juttu, että bernhardilainen olisi tullut omalla kyydillä... onhan ne kyllä aikamoisia jättiläisiä, ainakin biigleihin ja kääpiösnautsereihin verrattuna.

   Mukavaa viikon jatkoa teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Jostae syystä äet kiinnitti huomijota tuohon hevikonserttiin, mokomahhii vanaha immeenen :D Käski kysyvä kenenkä konsertti on kysseessä? Taetaa olla ihavvähä katteellinen :)

  Kyllä on tytöt osanna viksusti olla reessussa. Mulle on tuo juna ihan tuntematon kapistus. Ja nii on kyllä pirssihhii. Sen oon nähnnä kyllä vuan en kyyvissä ollunna.
  Kyllä tuommonen kyläpaekka on mukava missä suapi tuommosija herkkuja.
  Tuntuu olovan teelle mukava ja toemelijas viikko tulossa. Pitäkee lystijä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täälläkään päässä enää ihan nuoria olla mutta ikähän ei ole este hevin(kään) kuuntelemiselle. Perjantaina näen Euroopan kiertueensa aloittavan Nightwishin Espoossa. Kivaa!

   Aika harvoin mekin kuljemme julkisilla liikennevälineillä, koko sakki. Mutta välillä pitää harjoituksen vuoksi junailla, busseilla ja takseilla. Joskus kun niihinkin kapistuksiin saattaa joutua turvautumaan.

   Kaikki sellaiset kyläpaikat, joissa saa herkkuja, ovat meidän tyttöjen lempikyläpaikkoja. Eikä me oikeastaan isokorvien kanssa muunlaisissa paikoissa kyläilläkään.

   Leppoisaa viikon jatkoa teille! Toivottavasti ei satele kovasti. Täällä on nyt synkkää ja märkää. Muiskauksia Typyltä ja Hipulta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
  2. Naitvissi...!! Nyt tiälä pyörty äet... katteuvvesta :D

   Poista
  3. Apua... joko äetisi virkosi? Toivottavasti minä en pyörry perjantaina. Pitää muistaa olla heiluttamatta liikaa tukkaa ettei mene niska ihan juntturaan.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Hienosti olette tytöt matkustelleet. Minä olen usein autossa kun mennään mökille tai mummille tai ihmisveikan luo Kajaaniin. Turvatyö vain kiinni valjaisiin ja hyvin sujuu. Aluksi matkustin takatilassa häkissä, mutta siitä en tykännyt. Nyt ei ole mitään hätää. Pidemmillä matkoilla pysähdellään välillä syömään ja lenkille. Julkisista olen matkustanut vain paikallisbussilla yhden kerran keskustaan ja takaisin, mutta hyvin sekin matka meni. Äippä oli ihan ylpeä. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on takapenkillä turvavyöt koirille. Eli valjaista tytöt vöihin kiinni ja sitten mennään! Meillä on esim. mökkimatkoilla takatila aina niin täynnä tavaraa ettei sinne enää koirat mahtuisi.

   Varmasti sinun bussimatka meni oikein hienosti. Kyllä te dreeveritkin osaatte! Minäkin olin ylpeä Hipusta, jonka elämän ensimmäinen bussireissu meni hyvin. Typy on jo vanha konkari noilla julkisilla liikennevälineillä kuljettaessa.

   Terkkuja sinulle Eka meidän Typsykältä ja Hippulaiselta!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Tokihan noin fiksut koirat osaavat junissa ja takseissa matkustaa. Minä tykkään eniten metrosta ja raitiovaunuista. Ikkunasta pääsen aina katselemaan menoa. Jalkatilassa en ole koskaan ollut, mutta varmaan sekin sujuisi. Pääasia, että matka etenee ja minä olen mukana! Täällä taksit ottavat aina koiran mukaan, ellei kuskilla ole allergiaa. Jos niin käy eikä ole toista taksia, kuski soittaa sopivan paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sinähän reissaat metrossakin. Ja ratikassa. Typy ei ole noissa välineissä vielä kulkenut. Pimun kanssa kyllä aikoinaan mentiin metrolla ja ratikallakin. Bussissa ja junassa tulee joskus kuljettua. Ja taksissa. Hyvin on reissut menneet. Nyt Hippukin on päässyt junaan ja täytyy jossain vaiheessa tehdä sen kanssa bussimatka, jotta tottuu siihenkin.

   Mukavaa syksyisen viikon jatkoa teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

   Poista
 5. Kyllä ootte hyväkäytöksisiä ja reippaita Tyttöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Ihania ootte tekin.

   Typy ja Hippu

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.