torstai 17. joulukuuta 2015

Lahjatoiveita

Hämeessä oli talvisen kirpakka keli vaikkei lunta ollutkaan. Matkamme oli mukavan leppoisa; juhlasankarille skoolattiin kuumalla glögillä ja syötiin maittava illallinen. Ihmeteltiin kaupungin menoa ja ihasteltiin kaupoissa kaikenlaisia jouluromppeita. Hippu pisti ihan huudoksi, kun saavuin kotiin. Ikävä siinä oli tullut vaikka olinkin ollut vain reilun vuorokauden pois kotimaisemista.

Jouluaatto on viikon päästä. Kinkku on hankittu ja aiomme sen kuusenkin ostaa. Hilpurista huolimatta. Vielä ennen joulun pyhiä käymme isännän, isäni ja hänen vaimonsa kanssa Tallinnassa. Isokorvat menevät hyvään hoitoon isännän vanhempien luokse. Osan välipäivistä lomailen ja osa kuluu konttorituolia kulutellen joko kotona etätöissä tai toimistolla. Joulutortut paistan ja pistän riisipuuron tulille; sähköhellalle. Karvakuonoille pitää hommata paketteja pukinkonttiin. Muilta osin lahjapaketit on jo kääritty, muistamme lähisukua sekä läheisiä ystäviä pienin paketein.

Anssi Yleltä povasi, ettei etelään tule lumista joulua. No, sillehän ei mitään sitten mahda. Jospa ei kuitenkaan sataisi vettä tai räntämoskaa. Tämä voisi olla minun joululahjatoiveeni. Lisäksi toivon, ettei Hipsuli kaada joulukuusta kumoon heti aattoiltana ja Typy jättäisi kauneimmat koristeet järsimättä. Saataisiin ihastella puuta edes tovi.

8 kommenttia:

 1. Sihteeri: Jotkut tuntemani villihköt koira-/pikkulapsiperheet ovat kiinnittäneet kuusen apulangalla kattoon tai seinään. Meillä oli yhtenä pentujouluna pienempi kuusi sijoitettuna matalahkon laatikoston päälle. Ja tyttären huushollissa jo edesmennyt vehnäterrieri kaatoi pentuna koko mahtavan kuusen: melkein kaikki lasiset koristeet särkyivät, ja sähkökynttilöitä särkyi niin monta, että joulu vietettiin pimeän kuusen kanssa. Katastrofin jälkeen vehnis kiersi kuusen kaukaa elämänsä loppuun asti.

  Rauhallista joulua kuusi pystyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiomme laittaa kuuseen vain vähän "huonompia" koristeita ja vain ylemmille oksille. Esim. anopin Wienistä tuomat hienot lasipallot jäävät laatikkoon. Mietimme tuota pöytäkuusimallia mutta päädyttiin siihen että hommataan sellainen pienehkö, siro normaali kuusi. Katsotaan miten käy...

   Mukavaa joulun odotusta teidän poppoolle!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 2. Kirpakkata kelijä on tiälläe Savossa. -17 näätti mittarj uamusilla.
  Jopa on harmi jos ee sinne asti yletä tuo talavi ies jooluks!Oes tuo enämpi jooluntuntuva jos oes lunta.
  Toevotaan että teejjän kuusj pyssyy pystyssä ies uaton.Ja ne koristeettii jiäpi vähemmälle tutkaelemiselle. Vaekka minkä sille mahtaa jos ne kiinnostaa tutkimmaan...onneks teellä ee aenakkaa kukkaan nosta jalakoosa kuusejjuurelle:)Tuo viiminen laase olj äetiltä. En ymmärrä minkätähe. Männäjoolunakkaa en semmosta tehnnä...muistaaksenj:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän paukkuu pakkanen! Kyllä luminen joulu olisi ihanaa mutta taitaa jäädä haaveeksi täällä etelässä. Kuivaa keliä toivon kyllä kovasti.

   Typy tuli meille viikkoa ennen joulua. Se jätti kuusen muuten rauhaan mutta kävi sen alla pissillä. Ja joi vettä kuusenjalasta. Pari koristettakin katosi mutta etenkin isäntä muistelee sitä, kun monen monta kertaa luuttusi pissilammikkoja kuusen juuresta.

   Tuskin sinä Iivari olet kuusen runkoon lorotellut. Typykään ei tee sitä enää mutta saapa nähdä Hipusta. Luulen, että se kyllä keskittää huomionsa niihin oksiin ja koristeisiin.

   Leppoisaa loppuviikkoa teille ja nauttikaahan talvisista keleistä. Muista laittaa palttoo päälle, kun menet ulos.

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar17. joulukuuta 2015 klo 17.06

  Mukavalta kuulostaa teidän joulusuunnitelmat. Mielenkiinnolla odotamme kuvausta isokorvien suhtautumisesta kuuseen ja koristeisiin. Meille ei tule kuusta ja koristeet ovat turvallisen kaukana uteliaasta kuonosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvausta tulee varmasti. Jännittää itseänikin, että miten meidän joulupuulle tulee käymään. Mukavaa joulun odotusta teille!

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista
 4. Hih hih, teillä on sitten reipas joulukuvaelma tiadossa, ku Hippu kaataa kuusen ja Typy poimii parhaat joulukoristepallot talteen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tämän jälkeen Hippu vielä pissii kuusen päälle, Typy ottaa rungosta kiinni ja lähtee raahaamaan kuusta perässään ilmeellä "kiva keppi, kuka heittäisi tätä mulle?"...

   Typyn ja Hipun emäntä

   Poista

Kiva, kun kommentoit!
Hippu, Myttö ja emäntä kiittävät.